image1 image2 image3 image4 image5 image1 image1

Amiért érdemes az ügyvédi irodánkat választani:

  • kiszámítható és előre tervezhető ügymenet,

  • teljeskörü és mindenre kiterjedő tájékoztatás,

  • folyamatos kapcsolattartás, soron kívüli konzultációk,

  • képviseljük Önt az eljárás során, így nem egyedül védekezik a   felkészült hatóságokkal szemben,

  • részletesen kidolgozzuk, felépítjük a védekezését, szakértők segítségével,

Gyors, hatékony jogi megoldások 1937 óta! Képviselet felsőfokon!


Bíróság elé állítás

A bíróság elé állítás 2015-ben az ügyészség által különösen kedvelt eljárás, amely lehetővé teszi, hogy a bűncselekményt elkövető személyek ügyében rövid időn –  heteken, akár néhány napon – belül ítélet születhessen.

Bíróság elé állításra a leggyakrabban ittas vezetés, garázdaság, okirat- hamisítás, elsősorban mozgáskorlátozott kártyával, BKV bérlettel való visszaélés esetében, lopás, testi sértés, súlyos testi sértés rongálás esetében kerül sor.  Az ittas járművezetés megváltozott törvényi tényállása miatt szinte valamennyi ügy alkalmas a gyorsított eljárásra.

Bíróság elé állítás esetén kötelező a jogi képviselet!
Védelmét bízza a büntetőjogra szakosodott Székely Andrea Ügyvédi Irodára!
0620 806 16 06

A bíróság elé állításos eljárásban kötelező a jogi képviselet! Javasoljuk, hogy a lehető legrövidebb időn belül vegyék fel büntetőjogra, az egyszerűsített, azaz a bíróság elé állításos eljárásra szakosodott Székely Ügyvédi Irodával a kapcsolatot. A meghatalmazást követően  azonnal intézkedünk,  védő ügyvédként az ügyet megismerjük, a nyomozás során keletkezett iratokat áttanulmányozzuk,  az őrizetben lévő gyanúsítottal haladéktalanul még a tárgyalás előtt konzultálunk.

Fontos, hogy ügyvédi meghatalmazást közvetlenül a tárgyalást megelőzően, vagy a kirendelt védőről való tudomásszerzést követően is adhat ügyvédi irodánknak. Ügyvédi meghatalmazás esetén a védői kirendelést visszavonják.

Bíróság elé állítás feltételei:

- a bűncselekményre a törvény legfeljebb nyolcévi szabadságvesztés büntetést rendel,
- az ügy megítélése egyszerű,
- a bizonyítékok rendelkezésre állnak, és
- a terhelt a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Bíróság elé állítás előnye:

Előnye a bíróság elé állításnak, hogy az hamar, az első gyanúsítotti kihallgatást követő 30 napon belül befejeződik, azaz első fokú ítélet születik. A gyorsított eljárásban az idő szerepe kulcsfontosságú, minél korábban hatalmazza meg ügyvédi irodánkat, annál több idő marad a védekezés, védelmi stratégia kidolgozására!

A terheltek szempontjából ártatlansága esetén a bíróság elé állítás gyorsasága folytán csak rendkívül rövid ideig áll büntetőeljárás hatálya alatt, bűnösségük kimondása esetén pedig az elkövetéshez közeli időpontban kapják meg büntetésüket, ami az ügyvédi irodánk tapasztalata szerint nagyobb visszatartó erőt jelent.

Bíróság elé állítás esetén hatékony védelem
06 20 806 16 06

Ha a bíróság elé állítás feltételei fennállnak, az őrizetbe vétel bíróság elé állítás céljából is elrendelhető. Az őrizet legfeljebb hetvenkét óráig tarthat. Nem ritka, hogy a lopáson tetten ért, vagy a garázda elkövetőt kifejezetten a bíróság elé állítás miatt veszik őrizetbe.

Ügyvédi irodánk tapasztalatai alapján a bíróság elé állításos eljárásokban a középmértékhez közeli ítéletek születnek.

Személyes ügyvédi konzultációért kattintson ide!