image1 image2 image3 image4 image5 image1 image1

Amiért érdemes az ügyvédi irodánkat választani:

  • kiszámítható és előre tervezhető ügymenet,

  • teljeskörü és mindenre kiterjedő tájékoztatás,

  • folyamatos kapcsolattartás, soron kívüli konzultációk,

  • képviseljük Önt az eljárás során, így nem egyedül védekezik a   felkészült hatóságokkal szemben,

  • részletesen kidolgozzuk, felépítjük a védekezését, szakértők segítségével,

Gyors, hatékony jogi megoldások 1937 óta! Képviselet felsőfokon!


Fiatalkorúak

A fiatalkorú bűnelkövetőkre speciális büntető  szabályok vonatkoznak.

Fiatalkorú az a terheltet, aki a bűncselekmény elkövetése idején a tizennegyedik életévét betöltötte, de a tizennyolcadikat még nem. Ha a fiatalkorú az elbírálás ideje alatt felnőtté válik, de az elkövetéskor még fiatalkorú volt, minden esetben a fiatalkorúakra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. Az új Btk. 2013. júliusi hatálybalépésétől büntetendő az a 12 év fölötti fiatal is, aki emberölés, rablás és a nemi  bűncselekmények valamelyikét követi el.

A fiatalkorúak vádlottak, gyanúsítottak elleni eljárásban kötelező a jogi képviselet, az ügyvéd részvétele. Ügyvédi irodánk, mint a fiatalkorúak védőügyvédje készséggel segít az Ön ügyében is bármely bűncselekmény elkövetése esetén.

Kérdése van?  A fiatalkorúak védőügyvédje segít!

06 20 806 16 06

Ügyvédi irodánk a fiatalkorú gyanúsított elkövetőkkel szembeni kiemelten fontosnak tartja, azt, hogy az eljárás a lehető leghamarabb befejeződjön.  Minden esetben kezdeményezzük az eljárás gyorsítását szolgáló jogintézmények alkalmazását.

Meghatalmazás esetén, amennyiben a fiatalkorú előzetes letartóztatásban van, haladéktalanul felvesszük vele a kapcsolatot. Rendszeresen bejárunk, látogatjuk az elzárás ideje alatt.

Fiatalkorúak a leggyakrabban a következő bűncselekményeket követik el:

Ügyvédi irodánk tapasztalatai szerint fiatalkorúak által elkövetett bűncselekményekből általában hiányzik a tervszerűség. Sokkal nagyobb jelentősége van bizonyos indulatoknak. A cselekményekben nagy szerepe van az alkalom kihasználásának. Igen gyakoriak a más személyek befolyásoló hatására, vagy társakkal elkövetett bűncselekmények is.

A büntetőeljárásról szóló törvény úgy rendelkezik, hogy a fiatalkorú elkövetőkkel szemben folytatott eljárásban a fiatalkorúak ügyésze jár el. Ez Budapesten kizárólag a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség.

Fiatalkorúak büntetése:

A fiatalkorúval szemben alkalmazott büntetés vagy intézkedés célja az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjék, és a társadalom hasznos tagjává váljék.

Büntetést csak akkor kell kiszabni, ha a bíróság azt állapítja meg, hogy az eljárás célja másként nem érhető el.

Olyan fiatalkorúval szemben, aki első esetben kerül bíróság elé, és a bűncselekmény nem kiemelkedő súlyú, beismerő vallomást tett, megbánást tanúsított, a cselekmény kísérleti szakaszban maradt vagy azt bűnsegédként követte el, illetve a cselekményt gyermekkorhoz közeli életkorban követte el, általában a büntetési célok elérhetőek intézkedés alkalmazásával, azaz megrovásban, vagy próbára bocsátás.

Fiatalkorúval szemben közérdekű munkát csak akkor lehet kiszabni, ha az ítélet meghozatalakor a 16. életévét betöltötte.
Fiatalkorú pénzbüntetéssel csak akkor sújtható, ha önálló keresete vagy megfelelő vagyona van.

Általában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása indokolt, a visszaesőként kiemelkedő tárgyi súlyú (élet elleni, nemi erkölcs elleni, vagyon elleni) bűncselekményeket sorozatban elkövető fiatalkorúak esetében.

A végrehajtandó szabadságvesztést, előzetes letartóztatást Tökölön a Fiatalkorúak Büntetés- végrehajtási Intézetében, illetve a Szőlő utcai Javítóintézetben hajtják végre.

Személyes ügyvédi konzultációért kattintson ide!