image1 image2 image3 image4 image5 image1 image1

Amiért érdemes az ügyvédi irodánkat választani:

  • kiszámítható és előre tervezhető ügymenet,

  • teljeskörü és mindenre kiterjedő tájékoztatás,

  • folyamatos kapcsolattartás, soron kívüli konzultációk,

  • képviseljük Önt az eljárás során, így nem egyedül védekezik a   felkészült hatóságokkal szemben,

  • részletesen kidolgozzuk, felépítjük a védekezését, szakértők segítségével,

Gyors, hatékony jogi megoldások 1937 óta! Képviselet felsőfokon!


Hatósági eljárásról közlekedési bűncselekmény esetén

Szabálysértés esetén

Amennyiben az ügy szabálysértésnek minősül, úgy a rendőrség hoz határozatot az ügyben. Természetesen van lehetőség jogorvoslatra. Fontos, hogy a rendőrség, mint elsőfokú szabálysértési hatóság határozatának kézbesítésétől számított 8 napon belül benyújtsuk jogorvoslati kérelmünket (kifogás). Ha ezt a határidőt elmulasztjuk, a határozat, a benne foglalt jogkövetkezményekkel jogerős lesz. Ha ez megtörténik, jóformán semmit nem tehetünk, csak kivételes esetben élhetünk rendkívüli jogorvoslattal (például, ha nem Ön vette át az Önnek szóló határozatot, így nem szerzett róla tudomást, és a határidőt ezért mulasztotta el).

Közlekedési ügyét bízza a  közlekedési ügyvédre!
0620 806 16 06

A kifogásunkat a bíróság bírálja el, először tárgyalás tartása nélkül. Amennyiben még ezt a határozatot is sérelmesnek tartjuk, kérhetjük tárgya- lás tartását a bíróságtól. A tárgyaláson lesz lehetőségünk arra, hogy bizonyítsuk igazunkat, akár tanúkkal, akár esetleg szakértővel.

Bűncselekmény esetén

Amennyiben az ügy bűncselekménynek minősül, ez már súlyosabb megítélés alá esik, és a hatóság eljárása is más. A rendőrség ebben az esetben „csak” nyomoz, majd az ügyészség emel vádat a nyomozás adatai alapján, és itt már első fokon a bíróság tárgyaláson dönt az ügyéről. Amennyiben az ítélettel nem ért egyet, fellebbezhet. Fellebbezését a másodfokú bíróság bírálja el

 

Személyes ügyvédi konzultációért kattintson ide!