image1 image2 image3 image4 image5 image1 image1

Amiért érdemes az ügyvédi irodánkat választani:

 • kiszámítható és előre tervezhető ügymenet,

 • teljeskörü és mindenre kiterjedő tájékoztatás,

 • folyamatos kapcsolattartás, soron kívüli konzultációk,

 • képviseljük Önt az eljárás során, így nem egyedül védekezik a   felkészült hatóságokkal szemben,

 • részletesen kidolgozzuk, felépítjük a védekezését, szakértők segítségével,

Gyors, hatékony jogi megoldások 1937 óta! Képviselet felsőfokon!


Közlekedési szabálysértés

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (Szabs. tv.) egyes közlekedési magatartásokat külön szabályoz, azokat szabálysértésnek minősítve.

Ügyvédi Irodánk kiemelten foglalkozik közlekedési szabálysértésekkel. Ha Ön balesetet okozott, és eljárás indult javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb forduljon közlekedési jogra, közlekedési balesetekre szakosodott ügyvédhez.

 • ittas vezetés szabálysértése

 • járművezetés az eltiltás tartama alatt

 • közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése

 • az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése

 • a közúti közlekedés rendjének megzavarása

 • engedély nélküli vezetés

Közlekedési szabálysértésekben képviseljük az eljárás során. Kifogást terjesztünk elő a rendőrségi határozat ellen, elkísérjük a rendőrségre a személyes meghallgatásra. Képviseljük a bíróság előtt.

Kérdése van? A közlekedési ügyvéd válaszol!

Szakszerű segítséggel a közlekedési szabálysértések miatt indult eljárásban a büntetés mérséklésére, vagy akár az eljárás megszüntetésére is sor kerülhet akkor, ha az enyhítő körülményekre tudunk alappal hivatkozni. Már az eljárás kezdetén vegyünk igénybe közlekedési ügyvéd segítségét!

Közlekedési szabálysértések esetén keressen a
06 20 806 16 06

Közúti baleset szabálysértése

Ha Ön közúti balesetet okozott és a balesetben nem sérült meg senki, vagy történt személyi sérülés, de az nyolc napon belül gyógyul,  akkor Ön  szabálysértést követett el. Ilyen esetben, ha a szabálysértés elkövetésénél történt rendőri intézkedés,  rendőrség, mint szabálysértési hatóság szabálysértési eljárt indít. A leggyakrabban pénzbüntetésre és maximum egy évig terjedő járművezetéstől eltiltásra kell számítania.

Gyorshajtás, kisebb fokú szabálysértések

Ha Ön gyorsan hajtott, vagy éppen a rendőr szeme láttára behajtott oda, ahova nem kellett volna, vagy nem adott elsőbbséget ott ahol kellett volna, esetleg koccanásos balesetnél nem tudtak megegyezni a felelősség kérdésében, és eljárás indult Ön ellen, bizony néha meglepően súlyos következményekkel, akár vezetéstől eltiltással is szembesülnie kell a pénzbüntetés mellett.

Közlekedési szabálysértések büntetési tételei:

A leggyakrabban pénzbüntetést, és járművezetéstől eltiltást alkalmaznak szabálysértések esetén. Kisebb fokú szabálysértéseknél lehetőség van figyelmeztetésre is. Büntetőpontokat minden esetben kiszabnak.

Jelentősen csökkent a rendőrség mérlegelési lehetősége, mert az egyes közlekedési szabálysértések esetén a kormány – a pénzbírság legalacsonyabb és legmagasabb mértéke (5 ezertől 150 ezer forintig, szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértések esetén 300 000 forint) között – rendelettel állapította meg a pénzbírság kötelező mértékét. 

Személyes ügyvédi konzultációért kattintson ide!